Θετικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις γύρω από το κυπριακό φυσικό αέριο, ο πρώην πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Έλληνας, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του κυπριακού Ράδιο Πρώτο. Ωστόσο, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Υπουργού Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Λακκοτρύπη για ενδεχόμενη πώληση Φυσικού Αερίου στην Αίγυπτο, ο κ. Έλληνας τη χαρακτήρισε «κακή επιλογή»

Θετικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις γύρω από το κυπριακό φυσικό αέριο, ο πρώην πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Έλληνας, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του κυπριακού Ράδιο Πρώτο. Ωστόσο, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Υπουργού Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Λακκοτρύπη για ενδεχόμενη πώληση Φυσικού Αερίου στην Αίγυπτο, ο κ. Έλληνας τη χαρακτήρισε «κακή επιλογή».

Τεκμηριώνοντας τη θέση του, ανέφερε ότι η Αίγυπτος χρωστά 6 δις στις εταιρίες παράγωγης Φ.Α και δεν έχει να τα πληρώσει λόγω της ενεργειακής κρίσης την όποια αντιμετωπίζει. Επιπλέον, είπε ότι οι τιμές του ΦΑ είναι μειωμένες. «Δεν είναι εύκολη η αγορά της Αιγύπτου για να διεισδύσουμε και δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες.», είπε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε ότι πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας και προς άλλες κατευθύνσεις.

Πρόσθεσε ότι η αγορά ΦΑ παγκοσμίων αλλάζει. Οι τιμές έχουν πέσει κατακόρυφα, σημείωσε ο κ. Έλληνας, αναφερόμενος ειδικότερα στην Αγγλία, την Ιαπωνία και την Άπω Ανατολή. Επίσης, ανέφερε ότι τα επόμενα ενάμιση δυο χρόνια θα ξέρουμε πόσο φυσικό αέριο έχει η Κύπρος.

Σε σχέση με τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης, ο κ. Έλληνας επεσήμανε ότι οι τιμές του υγροποιημένου Φ.Α είναι μειωμένες και αυτό δεν επιτρέπει προς το παρόν τη δημιουργία τερματικού στην Κύπρο

«Το νου μας στις αγορές», είπε χαρακτηριστικά.