Κάρτα Πετρελαίου για τους Αγρότες Από τα Μέσα του 2015 Υποσχέθηκε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Κάρτα Πετρελαίου για τους Αγρότες Από τα Μέσα του 2015 Υποσχέθηκε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ
energia.gr
Δευ, 8 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:34
Μία σειρά μέτρων που θα μειώσουν το κόστος των αγροτών υποσχέθηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζοντας την 79η Διεθνή Έκθεση. Ανάμεσα σε αυτά είναι η μείωση στα επιτόκια των αγροτικών δανείων, αλλά και στο κόστος ενέργειας με την κάρτα πετρελαίου, που, όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, θα είναι έτοιμη από τα μέσα της επόμενης χρονιάς

Μία σειρά μέτρων που θα μειώσουν το κόστος των αγροτών υποσχέθηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζοντας την 79η Διεθνή Έκθεση. Ανάμεσα σε αυτά είναι η μείωση στα επιτόκια των αγροτικών δανείων, αλλά και στο κόστος ενέργειας με την κάρτα πετρελαίου, που, όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, θα είναι έτοιμη από τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

 

Επίσης, στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ περιλαμβάνονται μειώσεις στο ασφαλιστικό κόστος των νόμιμων ξένων μετακλητών εργατών και στο κόστος διαχείρισης του νερού.

 

Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε ότι η γεωργία και η κτηνοτροφία θα ενταχθούν στα μεγάλα κλαδικά προγράμματα της κυβέρνησης για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα, καθώς θα δοθεί προτεραιότητα στην πρωτογενή παραγωγή, μαζί με την μεταποίηση, την ενέργεια, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τους σύγχρονους κλάδους καινοτομίας και τεχνολογικών εφαρμογών».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός από το βήμα της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο, «για την αγροτική παραγωγή ιδιαίτερα, πολύ μεγάλη σημασία έχει το αγροτικό κόστος. Που πρέπει να το δούμε συνολικά και να το μειώσουμε συστηματικά. Και στα επιτόκια των αγροτικών δανείων, και στο κόστος ενέργειας με την κάρτα πετρελαίου που θα είναι έτοιμη από τα μέσα της επόμενης χρονιάς και στο ασφαλιστικό κόστος των νόμιμων ξένων μετακλητών εργατών, και στη διαχείριση του νερού. Αυτό είναι ολόκληρο το αγροτικό πακέτο, που το αντιμετωπίζουμε. Μαζί με τους αγρότες. Βήμα-βήμα και σταδιακά, σταθερά».

Σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «στο τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής, αποφασίστηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καλύψει όλες τις ζημιές από το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά μας προϊόντα», ενώ, όπως τόνισε, απόφαση επετεύχθη ύστερα από παρέμβαση της Ισπανίας και της Ελλάδας.