Στα 443 εκατ. ευρώ έφτασε το πλεόνασμα του λογαριασμού ΑΠΕ της Γερμανίας, το μήνα Αύγουστο, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται διάφορα προγράμματα ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας. Συνολικά, ο γερμανικός λογαριασμός ΑΠΕ στα τέλη Αυγούστου είχε συνολικό πλεόνασμα 1,506 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,748 εκατ. τον Αύγουστο του 2013

Στα 443 εκατ. ευρώ έφτασε το πλεόνασμα του λογαριασμού ΑΠΕ της Γερμανίας, το μήνα Αύγουστο, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται διάφορα προγράμματα ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας. Συνολικά, ο γερμανικός λογαριασμός ΑΠΕ στα τέλη Αυγούστου είχε συνολικό πλεόνασμα 1,506 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,748 εκατ. τον Αύγουστο του 2013.

Σημειωτέον, τον περασμένο Ιούλιο ο λογαριασμός κατέγραψε έλλειμμα 515 εκατ. ευρώ, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα (Ιούλιος 20130 το έλλειμμα ήταν στα 540 εκατ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα που προκύπτουν από την εισφορά EEG και από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας ήταν επαρκή για να καλύψουν το κόστος των επιδοτήσεων και τις πληρωμένες των ιδιοκτητών ΑΠΕ.