Μεντβέντεφ: Θα Στηρίξουμε «Αδιακρίτως» Κάθε Ρωσική Επιχείρηση που θα Βρεθεί στο Στόχαστρο των Κυρώσεων της ΕΕ

Μεντβέντεφ:  Θα Στηρίξουμε «Αδιακρίτως» Κάθε Ρωσική Επιχείρηση που θα Βρεθεί στο Στόχαστρο των Κυρώσεων της ΕΕ
energia.gr
Τρι, 9 Σεπτεμβρίου 2014 - 13:57
Η ρωσική κυβέρνηση θα στηρίξει αδιακρίτως κάθε ρωσική επιχείρηση που θα πληγεί από τις κυρώσεις της ΕΕ, ανεξαρτήτως του αν είναι ιδιωτική ή κρατική, δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Σύμφωνα με το RIA Novosti, ο Μεντβέντεφ τόνισε πως η Μόσχα «έχει στηρίξει και θα στηρίξει τις εγχώριες εταιρείες» που θα πληγούν από τις κυρώσεις της ΕΕ, «ανεξαρτήτως της ιδιοκτησίας τους και του λόγου για τον οποίο θα τεθούν σε καθεστώς κυρώσεων»

Η ρωσική κυβέρνηση θα στηρίξει αδιακρίτως κάθε ρωσική επιχείρηση που θα πληγεί από τις κυρώσεις της ΕΕ, ανεξαρτήτως του αν είναι ιδιωτική ή κρατική, δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με το RIA Novosti, ο Μεντβέντεφ τόνισε πως η Μόσχα «έχει στηρίξει και θα στηρίξει τις εγχώριες εταιρείες» που θα πληγούν από τις κυρώσεις της ΕΕ, «ανεξαρτήτως της ιδιοκτησίας τους και του λόγου για τον οποίο θα τεθούν σε καθεστώς κυρώσεων».

«Είναι ευθύνη της ρωσικής κυβέρνησης να προστατεύσει ρωσικές επιχειρήσεις εάν βρεθούν αντιμέτωπες με άδικες και παράνομες κινήσεις από ξένα κράτη ή ξένες εταιρείες» είπε μιλώντας στον CEO της Novatek.

Η ρωσική Novatek είναι, μετά την Gazprom, η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση φυσικού αερίου στη χώρα και έχει ήδη μπει στη «μαύρη λίστα» των αμερικανικών κυρώσεων.

Στο νέο πακέτο των κυρώσεων της ΕΕ, τις οποίες οι Βρυξέλλες σκοπεύουν μεν να θέσουν σε ισχύ αλλά με καθυστέρηση, φαίνεται ότι θα βρίσκεται η Rosneft και άλλες εταιρείες ισχυρού τζίρου, αλλά όχι η Gazprom.