Κάμψη 41% σημείωσαν τα κέρδη της Gazprom το α΄ τρίμηνο του 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός κρατικός κολοσσός. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη για το α΄ τρίμηνο της φετινής χρήσης υποχώρησαν στα 223 δισ. ρούβλια ή 6 δισ. δολάρια

Κάμψη 41% σημείωσαν τα κέρδη της Gazprom το α΄ τρίμηνο του 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός κρατικός κολοσσός.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη για το α΄ τρίμηνο της φετινής χρήσης υποχώρησαν στα 223 δισ. ρούβλια ή 6 δισ. δολάρια. Αντίθετα, τα έσοδα της Gazprom ενισχύθηκαν 7% στα 1,56 τρισ. ρούβλια, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες της αυξήθηκαν 15% στα 1,09 τρισ. ρούβλια.

 

Οι πωλήσεις της προς την Ευρώπη, την μεγάλη αγορά της Gazprom, ενισχύθηκαν κατά 3% φτάνοντας τα 46,7 δισ. κυβικά μέτρα. Οι πωλήσεις της, ωστόσο, προς πρώην σοβιετικής χώρες υποχώρησαν κατά 10% στα 16,3 δισ. κυβικά μέτρα, ενώ οι παραγγελίες στην Ουκρανία υποχώρησαν λόγω διαφωνιών για το χρέος της ουκρανικής κρατικής εταιρείας αερίου Naftogaz προς τον ρωσικό κολοσσό, καθώς και τις τιμές προμήθειας ρωσικού αερίου.

Ας σημειωθεί ότι τα περυσινά αντίστοιχα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένα καθώς η εταιρεία πλήρωνε λιγότερα στους Ευρωπαίους πελάτες σε αναδρομικές εκπτώσεις, από ό,τι αναμενόταν.