Η Βουλγαρική Bulgargaz, που έχει το μονοπώλιο φυσικού αερίου στην χώρα, πρότεινε την Τετάρτη στην ρυθμιστική αρχή ενέργειας την αύξηση στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου κατά 1,59 % ετησίως για το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του SeeNews, η τιμή που προτείνει μέσω της ιστοσελίδας της η εταιρεία είναι τα 611,23 λέβα (404,25 δολάρια /312,5 ευρώ), ανά 1.000 κυβικά μέτρα, χωρίς να περιλαμβάνεται ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης

Η Βουλγαρική Bulgargaz, που έχει το μονοπώλιο φυσικού αερίου στην χώρα, πρότεινε την Τετάρτη στην ρυθμιστική αρχή ενέργειας την αύξηση στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου κατά 1,59 % ετησίως για το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του SeeNews, η τιμή που προτείνει μέσω της ιστοσελίδας της η εταιρεία είναι τα 611,23 λέβα (404,25 δολάρια /312,5 ευρώ), ανά 1.000 κυβικά μέτρα, χωρίς να περιλαμβάνεται ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης.

Η Bulgargaz, που είναι θυγατρική της κρατικής Bulgarian Energy Holding, ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα, ότι σχεδιάζει να προτείνει μία αύξηση της τιμής του 1,71 % για το τέταρτο τρίμηνο του έτους – ωστόσο, η προσαρμογή του χονδρικού τιμολογίου, που πραγματοποιείται ανά τρίμηνο, πρέπει να λάβει την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της Βουλγαρίας, ώστε να τεθεί σε ισχύ.

Η Βουλγαρία εισάγει σχεδόν το σύνολο του φυσικού αερίου, που χρειάζεται από τη Ρωσία, μέσω αγωγού, που διασχίζει τα εδάφη της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Ρουμανίας.