Δεν σταματά να μας εκπλήσσει το Ιράκ, το οποίο ως γνωστόν κατέχει τα πέμπτα σε μέγεθος πετρελαϊκά αποθέματα στον κόσμο, ύψους 150 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου.

Δεν σταματά να μας εκπλήσσει το Ιράκ, το οποίο ως γνωστόν κατέχει τα πέμπτα σε μέγεθος πετρελαϊκά αποθέματα στον κόσμο, ύψους 150 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου.

Όπως έγινε γνωστό η κοινοπραξία αποτελούμενη από την “Kuwait Energy” και την “ Dragon Oil PLC” εντόπισε πριν από λίγες ημέρες νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στο Block 9 στη Βόρεια Βασόρα, του Ιράκ.

Το κοίτασμα εντοπίστηκε στο Mishrif, το πρώτο ερευνητικό πεδίο στο οποίο επικεντρώθηκε η Κοινοπραξία, σε βάθος 2.700 μέτρων. Οι προκαταρκτικές δοκιμές κατέληξαν σε ένα ρυθμό ροής 2.000 βαρελιών πετρελαίου 20 ° την ημέρα, μία βαρύτητα με ροή 32/64 ικανή να σε πνίξει, όπως χαρακτηριστικά μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η “Kuwait Energy”, τόνισε ότι η κοινοπραξία θα διεξαγάγει ακόμη πιο λεπτομερείς έρευνες στην περιοχή προς το τέλος του έτους, σχεδιάζοντας τη συνέχιση των γεωτρήσεων, για την εξερεύνηση σε ακόμη βαθύτερους ορίζοντες και τη συλλογή περισσοτέρων στοιχείων που θα συμβάλλουν στην εκτενέστερη και βάσει σχεδίου αξιολόγηση της ανακάλυψης.

"Αυτή είναι η πρώτη μας γεώτρηση στην προγραμματισμένη εκστρατεία εξερεύνησης στο Block 9 και έτσι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, που έχουμε κάνει μια ανακάλυψη τόσο γρήγορα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της “Kuwait Energy”, Sara Akbar, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία εξακολουθεί να πιστεύει ότι το Block 9 έχει μεγάλες δυνατότητες εξερεύνησης και ανυπομονεί για ένα σχέδιο αξιολόγησης, που θα δώσει το πράσινο φως, για εξερεύνηση σε ακόμη βαθύτερο πεδίο. 

Το μερίδιο της “Kuwait Energy” στην κοινοπραξία ανέρχεται στο 70%, ενώ η “ Dragon Oil” κατέχει το υπόλοιπο 30%.