Τη μεταφορά 2 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου ανά φορτίο ανέλαβαν τα φορτηγά πλοία “Achilleas” και “Front Kathrine”, για λογαριασμό της Litasco, μονάδας διεθνούς μάρκετινγκ και εμπορίου της ρωσικής Lukoil.

Τη μεταφορά 2 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου ανά φορτίο ανέλαβαν τα φορτηγά πλοία “ Achilleas” και “ Front Kathrine”, για λογαριασμό της Litasco, μονάδας διεθνούς μάρκετινγκ και εμπορίου της ρωσικής Lukoil. Τα πλοία έχουν ήδη ξεκινήσει την φόρτωση τους στο νότιο λιμάνι της Βασόρας στο Ιράκ, με στόχο την μεταφορά και μεταπώληση του πετρελαίου, σε πελάτες στην Ιταλία κάτι που αποτελεί συμβατική υποχρέωση στο πλαίσιο λειτουργίας του West Qurna-2 project.

Το “ Achilleas”, θα αναχωρήσει για το λιμάνι της Augusta στην Σικελία, όπου το πετρέλαιο θα εκφορτωθεί για μεταποίηση στο διυλιστήριο ISAB Lukoil στο Priolo, ενώ το “Front Kathrine” θα παραδώσει το πετρέλαιο σε πελάτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το δεξαμενόπλοιο Sea Triumph αναχώρησε με την πρώτη αποστολή από τη Βασόρα στις 19 Αυγούστου, μεταφέροντας 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου buyback στο λιμάνι της Augusta, με την άφιξή του την 1η Σεπτέμβρη. Η πλειονότητα του εν λόγω φορτίου στάλθηκε στον διυλιστήριο ISAB.

Η Lukoil παραλαμβάνει buyback πετρελαίο στο πλαίσιο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών, σε μια προσπάθεια να αποσβέσει το κόστος της επένδυσης της εταιρείας από την πρώτη φάση του έργου.

Η παραγωγή του West Qurna-2 έχει αυξηθεί σήμερα σε περισσότερα από 300.000 βαρέλια ανά ημέρα, από 280.000 βαρέλια ανά ημέρα που είχαν αναφερθεί κατά την περίοδο της πρώτης αποστολής.