Περίπου το ένα πέμπτο της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη Βουλγαρία εξάγεται, σύμφωνα με στοιχεία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) που αφορούν στους πρώτους εννέα μήνες του 2014.

Περίπου το ένα πέμπτο της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη Βουλγαρία εξάγεται, σύμφωνα με στοιχεία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) που αφορούν στους πρώτους εννέα μήνες του 2014. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι το ποσοστό των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυξηθεί στη χώρα κατά 84% από την ίδια αντίστοιχα περίοδο του 2013.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στην Βουλγαρία έφτασε στις 7 Σεπτεμβρίου η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα 31,222 δισεκατομμύρια KWh, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών ύψους 5,9 δισεκατομμυρίων KWh ενώ μέχρι τις 20 Ιουλίου οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας ανέρχονταν σε 4,5 δισεκατομμύρια KWh.

Ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, επιβραδύνεται ωστόσο σύμφωνα με το ESO, με το ποσοστό αύξησης να φθάνει το 155% σε ετήσια βάση. Την ίδια στιγμή, η εγχώρια κατανάλωση αυξήθηκε κατά μόλις 2% σε 25,3 B KWh.