Έτινγκερ: Η ΕΕ Δεν Μπορεί να Εμποδίσει την Κατασκευή του Σερβικού Κομματιού του South Stream

Έτινγκερ: Η ΕΕ Δεν Μπορεί να Εμποδίσει την Κατασκευή του Σερβικού Κομματιού του South Stream
energia.gr
Πεμ, 18 Σεπτεμβρίου 2014 - 09:36
Η Κομισιόν δεν μπορεί να εμποδίσει την έναρξη της κατασκευής του τμήματος του ρωσικού αγωγού South Stream που θα περνά από την Σερβία. Αυτό δήλωσε χθες ε κπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ

Η Κομισιόν δεν μπορεί να εμποδίσει την έναρξη της κατασκευής του τμήματος του ρωσικού αγωγού South Stream που θα περνά από την Σερβία. Αυτό δήλωσε χθες ε κπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον επίτροπο, η Σερβία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα, δεν δεσμεύεται από τους ίδιους κανόνες, όπως τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και κατ’ επέκταση, οι Βρυξέλες δεν έχουν νομική βάση για να εμποδίσουν την κατασκευή του αγωγού στο έδαφός της.

«Παρόλα αυτά, αν η ιδέα είναι η μεταφορά ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη, τότε πρέπει να περάσει μέσα από ευρωπαϊκές χώρες και όπως έχουμε τονίσει, αν θες να δραστηριοποιηθείς εδώ, τότε θα πρέπει να σεβαστείς τη νομοθεσία μας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη της κατασκευής του σερβικού τμήματος του South Stream προβλέπεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, με βάση τη συμφωνία που έχει υπογράψει η Gazprom με τη χώρα.