Με Κατασταλτικά Μέτρα Εναντίον της Βουλγαρίας για τον South Stream Απειλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με Κατασταλτικά Μέτρα Εναντίον της Βουλγαρίας για τον South Stream Απειλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
energia.gr
Πεμ, 18 Σεπτεμβρίου 2014 - 17:43
Να αναστείλει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, κάλεσε τη Βουλγαρία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προειδοποιώντας ότι μπορεί να λάβει κατασταλτικά μέτρα κατά της Σόφιας για το θέμα

Να αναστείλει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, κάλεσε τη Βουλγαρία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προειδοποιώντας ότι μπορεί να λάβει κατασταλτικά μέτρα κατά της Σόφιας για το θέμα.

 

Απαντώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σε ερώτηση σχετικά με τα σχέδια των σερβικών αρχών για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου η Marlene Holzner, Εκπρόσωπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε:

«Η Βουλγαρία είναι μέρος της Ε.Ε., έτσι ξεκινήσαμε τη διαδικασία επί παραβάσει κατά του South Stream. Προτρέπουμε τη Σόφια να τηρήσει όλους τους κανόνες σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις. Κατόπιν τούτου ζητήσαμε και επιβεβαίωση ότι οι κανόνες τηρούνται. Σύμφωνα με την εν εξελίξει διαδικασία, καλούμε τη Βουλγαρία μα σταματήσει τα έργα κατασκευής. Η διαδικασίες προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζονται».

 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων BGNES η Holzner αναγνώρισε ότι καμία διαδικασία αυτού του τύπου δεν μπορεί να ισχύσει για τα κράτη μη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Σερβία, προσθέτοντας ότι το ζήτημα θα μπορούσε να τεθεί προς συζήτηση από την Ενεργειακή Κοινότητα.