Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου που ξεκινά η χειμερινή περίοδος, θα έχει κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική διάταξη που προβλέπει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του πετρελαίου θέρμανσης κατά 30% και διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου που ξεκινά η χειμερινή περίοδος, θα έχει κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική διάταξη που προβλέπει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του πετρελαίου θέρμανσης κατά 30% και διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης. Ο Ε.Φ.Κ. του πετρελαίου θέρμανσης θα μειωθεί κατά 0,10 το λίτρο και θα περιοριστεί από τα 0,33 στα 0,23 ευρώ το λίτρο.

Έτσι η λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης θα υποχωρήσει κατά 0,12 ευρώ το λίτρο, καθώς ο ΦΠΑ 23%, που επιβαρύνει τη λιανική τιμή επιβάλλεται και επί του Ε.Φ.Κ. επομένως στη μείωση του Ε.Φ.Κ. κατά 10 cents, αντιστοιχεί επιπλέον μείωση 2 cents λόγω ΦΠΑ. Με τη μείωση αυτή του 30%, (10 centsανά λίτρο), στο πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή πώλησης του, από τις 15 Οκτωβρίου, θα κυμαίνεται από 1,10 έως 1,15 το λίτρο.