Εξαγωγές 401.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως, είχαν οι ΗΠΑ τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, (ΕΙΑ). Χαρακτηριστικό είναι, ότι η ποσότητα αυτή είναι μόλις κατά 54.000 βαρέλια μικρότερη από το ιστορικό ρεκόρ, που κατεγράφη τον Μάρτιο του 1957

Εξαγωγές 401.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως, είχαν οι ΗΠΑ τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, (ΕΙΑ). Χαρακτηριστικό είναι, ότι η ποσότητα αυτή είναι μόλις κατά 54.000 βαρέλια μικρότερη από το ιστορικό ρεκόρ, που κατεγράφη τον Μάρτιο του 1957.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν το γεγονός, ότι η παραγωγή πετρελαίου της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη έχει αυξηθεί αισθητά, ενώ και οι εξαγωγές της, αναμένεται φέτος ότι θα φτάσουν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Παράλληλα η ανάπτυξη και εκμετάλλευση των σχιστολιθικών κοιτασμάτων των ΗΠΑ, αναδεικνύεται σε σημαντική πηγή πλούτου και σε μεγάλο βαθμό στηρίζει την οικονομική ανάκαμψη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι εξαγωγές έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι. Από τις εξαγωγές πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών το 93% προορίζεται για τον Καναδά, ενώ μικρότερες ποσότητες προωθούνται προς τη Σιγκαπούρη, την Ιταλία και την Ελβετία.

Σημειώνεται ωστόσο πως η πτώση των τιμών του Brent, (μεγαλύτερη φέτος από του αμερικανικού αργού), θα μπορούσε να έχει επιβραδυντικές επιπτώσεις στις εξαγωγές της χώρας, καθώς η τιμή του αμερικανικού αργού, στα τέλη Σεπτεμβρίου ήταν κατά 2,6 δολάρια χαμηλότερη από εκείνη του Brent, μια διαφορά μικρότερη από την αντίστοιχη που κατεγράφη τον Αύγουστο του 2013.