Κροατία: Ενδιαφέρον Μεγάλων Δυτικών Πετρελαϊκών για Θαλάσσια Οικόπεδα-Στην Ξηρά το Ενδιαφέρον των Ρώσων

Κροατία: Ενδιαφέρον Μεγάλων Δυτικών Πετρελαϊκών για Θαλάσσια Οικόπεδα-Στην Ξηρά το Ενδιαφέρον των Ρώσων
energia.gr
Τρι, 4 Νοεμβρίου 2014 - 11:47
Τουλάχιστον σε δέκα υπολογίζονται οι προσφορές που αναμένεται να προσελκύσει στον πρώτο αδειοδοτικό της γύρο για θαλάσσια οικόπεδα η Κροατία, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας. Μάλιστα, στους πιθανούς επενδυτές περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών

Τουλάχιστον σε δέκα υπολογίζονται οι προσφορές που αναμένεται να προσελκύσει στον πρώτο αδειοδοτικό της γύρο για θαλάσσια οικόπεδα η Κροατία, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας. Μάλιστα, στους πιθανούς επενδυτές περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών.

Ειδικότερα, προτάσεις αναμένεται να υποβάλουν μεγάλες πετρελαϊκές, όπως οι ExxonMobil, Chevron, Total, Enel, καθώς και η κροατική INA, αναφέρει η κροατική εφημερίδα Vecernji List. Αντιθέτως, οι ρωσικές εταιρείες φέρονται να προτιμούν τον άλλο αδειοδοτικό γύρο που αφορά τα οικόπεδα επί ξηράς.

Στα πλαίσια του υπεράκτιου διαγωνισμού, προσφέρονται 29 οικόπεδα στην Αδριατική, τα οποία έχουν έκταση 1000-1600 τ.χμ. έκαστο και συνολικά 36.823 τ.χμ. Τα πρώτα συμβόλαια αναμένεται να υπογραφούν στο α' τρίμηνο του 2015. Με βάση τα προβλεπόμενα, η κυβέρνηση πρέπει να έχει ολοκληρώσει την εξέταση των προσφορών ως τις 30 Νοεμβρίου. Η πρώτη παραγωγή προβλέπεται να ξεκινήσει το 2019.