Το Γραφείο Συντονισμένων Δημοπρασιών Ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης (SEE CAO), που εδρεύει στο Μαυροβούνιο, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες του στις 27 Νοεμβρίου με ετήσιες δημοπρασίες για το 2015. Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από σχετική απόφαση των επτά διαχειριστών δικτύων μεταφοράς της περιοχής, οι οποίοι είναι και μέτοχοι του SEE CAO, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Γραφείου στα Τίρανα, στις 6 Νοεμβρίου

Το Γραφείο Συντονισμένων Δημοπρασιών Ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης ( SEE CAO), που εδρεύει στο Μαυροβούνιο, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες του στις 27 Νοεμβρίου με ετήσιες δημοπρασίες για το 2015.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από σχετική απόφαση των επτά διαχειριστών δικτύων μεταφοράς της περιοχής, οι οποίοι είναι και μέτοχοι του SEE CAO, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Γραφείου στα Τίρανα, στις 6 Νοεμβρίου.

Τις ετήσιες δημοπρασίες θα ακολουθήσουν μηνιαίες δημοπρασίες από τον Ιανουάριο του 2015, οι οποίες προγραμματίζονται για τις 15 Δεκεμβρίου 2014, ενώ οι ημερήσιες δηοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος θα ξεκινήσουν στις 31 Δεκεμβρίου, με ημερομηνία παραλαβής την 1η Ιανουαρίου 2015.

Βασικός στόχος της ίδρυσης του SEE CAO είναι η εναρμόνιση των μεθόδωων διαχείρισης της διακίνησης ηλεκτρισμού, καθώς και η βελτιστοποίηση της διασυνοριακής διανομής ρεύματος. Στο SEE CAO συμμετέχουν οι διαχειριστές των δικτύων της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Κροατίας, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, του Κοσσυφοπεδίου και της Τουρκίας.

Η εταιρεία υπό την οποία λειτουργεί το Γραφείο Συντονισμένων Δημοπρασιών Ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης ιδρύθηκε τον Ιούλιο στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα.