Μέρκελ: «Δεν Σχεδιάζουμε Νέες Κυρώσεις Κατά της Μόσχας» Παρά την Επιδείνωση της Κατάστασης στην Ουκρανία

Μέρκελ: «Δεν Σχεδιάζουμε Νέες Κυρώσεις Κατά της Μόσχας» Παρά την Επιδείνωση της Κατάστασης στην Ουκρανία
energia.gr
Τετ, 12 Νοεμβρίου 2014 - 13:47
Δεν είναι στις προθέσεις της Ε.Ε. η επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, παρά τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία και το ναυάγιο της εκεχειρίας της 5ης Σεπτεμβρίου. Αυτό δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ενώ χθες σημειώνονταν νέες συγκρούσεις και εκρήξεις τόσο στο Ντόνετσκ όσο και στη Μαριούπολη

Δεν είναι στις προθέσεις της Ε.Ε. η επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, παρά τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία και το ναυάγιο της εκεχειρίας της 5ης Σεπτεμβρίου. Αυτό δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ενώ χθες σημειώνονταν νέες συγκρούσεις και εκρήξεις τόσο στο Ντόνετσκ όσο και στη Μαριούπολη.

«Δεν σχεδιάζονται περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις», δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ, η οποία μάλιστα ανέφερε ότι θα έχει νέες επαφές τόσο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και με τον Πέτρο Ποροσένκο. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι δηλώσεις που έκανε η νέα υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία, αναφερόμενη στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των «28» την ερχόμενη Δευτέρα, είπε ότι «πάνω από όλα μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε την Ουκρανία σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

Η ίδια συμφώνησε, επίσης, με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής έχουν αποτέλεσμα -συμπέρασμα το οποίο επίσης συνάδει με τη μη αναγκαιότητα νέων μέτρων. Οσον αφορά το πολεμικό μέτωπο, αίσθηση προκάλεσε χθες η καταγγελία του εκπροσώπου του Κιέβου, Αντρέι Λισένκο, ότι παρατηρητές του ΟΑΣΕ λειτουργούν ουσιαστικά ως... πράκτορες των Ρώσων, δίνοντάς τους απόρρητες πληροφορίες για τις θέσεις και τις κινήσεις των ουκρανικών δυνάμεων.