Αντιμέτωπους θα φέρει τους δυτικούς ηγέτες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, η Σύνοδος Κορυφής των χωρών της G20 στο Μπρισμπέιν
Αντιμέτωπους θα φέρει τους δυτικούς ηγέτες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, η Σύνοδος Κορυφής των χωρών της G20 στο Μπρισμπέιν , υπό το βάρος των πληροφοριών για την νέα είσοδο ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και βαρέων όπλων στην ανατολική Ουκρανία. 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε μη αποδεκτές τις ρωσικές ενέργειες , απευθύνοντας προειδοποίηση για το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ κατά της Μόσχας. 

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής επρόκειτο να επικεντρωθούν στην ώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, στην θωράκιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και στον αποκλεισμό των διόδων φοροδιαφυγής για τις μεγάλες πολυεθνικές.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των θεμάτων της οικονομικής ατζέντας συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των χωρών του Apec (Οικονομική Συνεργασία Ασίας -Ειρηνικού) στο Πεκίνο, τα θέματα του τομέα της ασφάλειας αναμένεται να έρθουν επίσης στο προσκήνιο στο Μπρισμπέιν. 

Εκεί όπου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συζητήσει το θέμα της Ουκρανίας με τους ευρωπαίους συμμάχους του, την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.