Λαγκάρντ: «Καλή Είδηση» για την Παγκόσμια Οικονομία η Πτώση των Τιμών του Πετρελαίου

Λαγκάρντ: «Καλή Είδηση» για την Παγκόσμια Οικονομία η Πτώση των Τιμών του Πετρελαίου
energia.gr
Τρι, 2 Δεκεμβρίου 2014 - 08:58
«Καλή είδηση» για την παγκόσμια οικονομία χαρακτήρισε την πτώση των τιμών του πετρελαίου, τη Δευτέρα, η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ. «Θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι, αλλά σε καθαρή βάση, είναι καλή είδηση για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στην Ουάσιγκτον

«Καλή είδηση» για την παγκόσμια οικονομία χαρακτήρισε την πτώση των τιμών του πετρελαίου, τη Δευτέρα, η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

«Θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι, αλλά σε καθαρή βάση, είναι καλή είδηση για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στην Ουάσιγκτον. Η επικεφαλής του ΔΝΤ θεωρεί ότι η «κατάρρευση» της τιμής θα ωφελήσει τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου και θα φέρει την ανάπτυξη στον πλανήτη.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν μειωθεί κατά περίπου 30% από τον περασμένο Ιούνιο και σήμερα βρίσκονται χαμηλότερα από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

«Όταν έχεις μια μείωση κατά 30%, αυτό θα πρέπει να οδηγήσει ανάπτυξη 0,8% στις περισσότερες προηγμένες οικονομίες που είναι εισαγωγείς πετρελαίου» σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.