Έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ με αντικείμενο την τρομοκρατία θα διεξαχθεί αύριο στο Παρίσι με φόντο το μακελειό στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Την σύνοδο, την οποία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολλάντ, συγκάλεσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ λίγες ώρες πριν την διπλή κατάσταση ομηρίας στο Παρίσι

Έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ με αντικείμενο την τρομοκρατία θα διεξαχθεί αύριο στο Παρίσι με φόντο το μακελειό στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Την σύνοδο, την οποία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολλάντ, συγκάλεσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ λίγες ώρες πριν την διπλή κατάσταση ομηρίας στο Παρίσι. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά και ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.

Επίσης, στις 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής με θέμα την τρομοκρατία στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ. «Μίλησα με τον Πρόεδρο Ολλάντ χθες (προχθές) το βράδυ, και έχω την πρόθεση να εκμεταλλευτώ την σύνοδο των αρχηγών των κρατών και κυβερνήσεων της 12ης Φεβρουαρίου για να τεθεί το θέμα της απάντησης που θα δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα προβλήματα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Τουσκ μετά από την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Λεττονίας Λαϊμντότα Στραουζούμα στη Ρίγα.

«Η τρομοκρατία έπληξε την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Τουσκ δύο μέρες μετά την βάρβαρη επίθεση κατά της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo κατά την οποία 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Υπενθυμίζοντας τις προγενέστερες επιθέσεις στην Μαδρίτη και το Λονδίνο κυρίως, ο Τουσκ επεσήμανε «πόσο ευάλωτες είναι οι χώρες στο κόσμο σήμερα».