Διέκοψε η Πολωνία Από την Αρχή του Έτους την Αντίστροφη Ροή Αερίου προς την Ουκρανία

Διέκοψε η Πολωνία Από την Αρχή του Έτους την Αντίστροφη Ροή Αερίου προς την Ουκρανία
energia.gr
Πεμ, 15 Ιανουαρίου 2015 - 09:52
Η Πολωνία διέκοψε τις παραδόσεις αντίστροφης ροής του φυσικού αερίου προς την Ουκρανία από την αρχή του έτους, σύμφωνα με πληροφορία που κυκλοφόρησε από την Gaz System, τον φορέα λειτουργίας του πολωνικού συστήματος αγωγών φυσικού αερίου, όπως μετέδωσε χθες το ρωσικό πρακτορείο TASS

 

Η Πολωνία διέκοψε τις παραδόσεις αντίστροφης ροής του φυσικού αερίου προς την Ουκρανία από την αρχή του έτους, σύμφωνα με πληροφορία που κυκλοφόρησε από την Gaz System, τον φορέα λειτουργίας του πολωνικού συστήματος αγωγών φυσικού αερίου, όπως μετέδωσε χθες το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Οι παραδόσεις αντίστροφης ροής φυσικού αερίου προς την Ουκρανία ανήλθαν σε 21,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Από τις 10ης Ιανουαρίου, η Ουγγαρία επανέλαβε την αντίστροφη ροή προς την Ουκρανία, ωστόσο οι ποσότητες που προμηθεύει είναι ελάχιστες και δεν υπερβαίνουν τα 2,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως.

Η Σλοβακία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου με τη μέθοδο της αντίστροφης ροής προς την Ουκρανία. Προμήθευσε την Ουκρανία με 446,500 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου από την 1η Ιανουαρίου έως τις 15 Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η μέση ημερήσια παροχή ανήλθε σε 29,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.