ΗΠΑ: Περισσότερα από 410 Εκατομμύρια Στρέμματα στον Κόλπο του Μεξικού για Υπεράκτια Εξερεύνηση Υδρογονανθράκων

ΗΠΑ: Περισσότερα από 410 Εκατομμύρια Στρέμματα στον Κόλπο του Μεξικού για Υπεράκτια Εξερεύνηση Υδρογονανθράκων
energia.gr
Τρι, 10 Φεβρουαρίου 2015 - 11:10
Στο πλαίσιο της ενεργειακής στρατηγικής για επέκταση της ασφαλούς και υπεύθυνης εγχώριας παραγωγής ενέργειας, η Abigail Ross Χόπερ Διευθύντρια στο Γραφείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανών, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα θα προσφέρει 412.000.000 στρέμματα για εξερεύνηση και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού, που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, μέσω πώλησης μίσθωσης

Στο πλαίσιο της ενεργειακής στρατηγικής για επέκταση της ασφαλούς και υπεύθυνης εγχώριας παραγωγής ενέργειας, η Abigail Ross Χόπερ  Διευθύντρια στο Γραφείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανών,  ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα θα προσφέρει 412.000.000 στρέμματα για εξερεύνηση και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού, που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, μέσω πώλησης μίσθωσης.

«Η πώληση μίσθωσης υπογραμμίζει τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της ασφαλούς και υπεύθυνης έρευνας και ανάπτυξης των εγχώριων ενεργειακών πόρων του Έθνους», τόνισε η Χόπερ.

«Ως μία από τις πιο παραγωγικές λεκάνες απορροής στον κόσμο, ο Κόλπος του Μεξικού είναι ένα σημαντικό μέρος της ενεργειακής στρατηγικής της διοίκησης», συμπλήρωσε.

Η πώληση της εν λόγω μίσθωσης, θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Ορλεάνη, της Λουιζιάνα, στις 18 Μαρτίου του 2015 και θα είναι η έβδομη υπεράκτια δημοπρασία στο πλαίσιο της Διοίκησης Εξωτερικής Υφαλοκρηπίδας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, μέσω του πενταετούς προγράμματος Leasing 2012-2017, γεγονός που καθιστά όλους τους τομείς πόρων που διατίθενται για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης, αξιοποιήσιμους, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η εξάρτηση της Αμερικής από το ξένο πετρέλαιο.

Ο Κόλπος του Μεξικού συνεισφέρει περίπου το 18 τοις εκατό των ΗΠΑ σε παραγωγή πετρελαίου και το 5 τοις εκατό της εγχώριας παραγωγής φυσικού αερίου, παρέχοντας το μεγαλύτερο μέρος του 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια των εσόδων που εκταμίευσαν οι ΗΠΑ μέσω ενεργειακών εσόδων, κατά το οικονομικό έτος 2014.

«Ως ένα καίριο τμήμα του ενεργειακού χαρτοφυλακίου του Έθνους, ο Κόλπος του Μεξικού περιλαμβάνει ζωτικής σημασίας ενεργειακούς πόρους που θα μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα τονώσουν τις οικονομικές ευκαιρίες για τις χώρες του Κόλπου που παράγουν υδρογονάνθρακες, ενώ θα παίξει καθοριστικό ρόλο και για την περαιτέρω μείωση της εξάρτησης της χώρας από το ξένο πετρέλαιο», υπογράμμισε στις δηλώσεις του, η Χόπερ.

Το τμήμα που πωλείται περιλαμβάνει 7.788 κοιτάσματα, που καλύπτουν περίπου 412.000.000 στρέμματα και εκτείνεται από 3 έως 230 ναυτικά μίλια από την ακτή της Λουιζιάνα, του Μισισίπι, στην Αλαμπάμα και σε βάθη που κυμαίνονται από 9 έως και σε περισσότερα από 11.115 πόδια (3 έως 3.400 μέτρα).

Το Γραφείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανών εκτιμά, πως η προτεινόμενη πώληση θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραγωγή περίπου ενός δισεκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου και τεσσάρων τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου.

Οι όροι της πώλησης περιλαμβάνουν διατάξεις για την προστασία των βιολογικά ευαίσθητων πόρων, την άμβλυνση των ενδεχόμενων αρνητικών επιπτώσεων στα προστατευόμενα είδη και την αποφυγή πιθανών συγκρούσεων που συνδέονται με την ανάπτυξη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην περιοχή.