Υψηλές απώλειες σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς στην αγορά επικρατεί έντονη νευρικότητα, εν αναμονή και των στοιχείων που θα ανακοινωθούν για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Υψηλές απώλειες σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς στην αγορά επικρατεί έντονη νευρικότητα, εν αναμονή και των στοιχείων που θα ανακοινωθούν για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο του αργού (WTI) παραδόσεως Μαρτίου έχασε 2,84 δολάρια ή 5,4% κλείνοντας στα 50,02 δολ. το βαρέλι, χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Φεβρουαρίου. 

Το Μπρεντ σημείωσε πτώση 3,3% στα 56,43 δολάρια το βαρέλι. 

Οι τιμές είχαν καταγράψει συνολικά κέρδη σχεδόν 9% στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις εν μέσω προσδοκιών ότι η μείωση της δραστηριότητας στην πετρελαϊκή βιομηχανία θα βοηθήσει να μειωθεί το πλεόνασμα του πετρελαίου.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) στην έκθεσή της, που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα, προέβλεψε ότι η μέση τιμή του Μπρεντ θα διαμορφωθεί φέτος στα 55 δολάρια, στα 60 δολάρια το 2016 και στα 73 το 2020. 

Η ΙΕΑ εκτίμησε ότι η ανάκαμψη των τιμών φαίνεται να είναι «αναπόφευκτη” καθώς η υπερπροσφορά αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί από το δεύτερο εξάμηνο.