Η Halliburton θα απολύσει από 5.000 μέχρι 6.500 υπαλλήλους, το 8% του συνολικού εργατικού δυναμικού, καθώς η βουτιά στις τιμές του πετρελαίου έχει μειώσει σημαντικά την παραγωγή
Η Halliburton θα απολύσει από 5.000 μέχρι 6.500 υπαλλήλους, το 8% του συνολικού εργατικού δυναμικού, καθώς η βουτιά στις τιμές του πετρελαίου έχει μειώσει σημαντικά την παραγωγή.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι απολύει 1.000 υπαλλήλους.

«Σεβόμαστε κάθε υπάλληλο που έχουμε, αλλά δυστυχώς είμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη πραγματικότητα στην οποία οι περικοπές είναι απαραίτητες για να εργαστούμε σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον» ανέφερε εκπρόσωπος της Halliburton.

Η κίνηση της Halliburton είναι η τελευταία από μια σειρά περικοπών από άλλες εταιρείες υπηρεσιών στον τομέα του πετρελαίου, οι οποίες έχουν πληγεί από την παρατεταμένη πτώση στις τιμές του αργού. 

Τον Ιανουάριο, η Schlumberger, η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου. ανακοίνωσε πως καταργεί 9.000 θέσεις εργασίας, ενώ και η Baker Hughes (που είναι σε τροχιά συγχώνευσης με την Halliburton) αναμένεται να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις.