Βουλγαρία: Παρουσίαση των Διαδικασιών για τους Διαγωνισμούς Υδρογονανθράκων σε Εκπροσώπους της Statoil

Βουλγαρία: Παρουσίαση των Διαδικασιών για τους Διαγωνισμούς Υδρογονανθράκων σε Εκπροσώπους της Statoil
energia.gr
Τετ, 11 Φεβρουαρίου 2015 - 12:08
Τις διαδικασίες των επικείμενων διαγωνισμών εξερεύνησης (κοιτασμάτων) πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δύο "οικόπεδα" στη Μαύρη Θάλασσα, τα "Σιλιστάρ" και "Τερές", παρουσίασε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ενέργειας της Βουλγαρίας Ντέλιαν Ντόμπρεφ σε εκπροσώπους της νορβηγικής εταιρείας Statoil
Τις διαδικασίες των επικείμενων διαγωνισμών εξερεύνησης (κοιτασμάτων) πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δύο "οικόπεδα" στη Μαύρη Θάλασσα, τα "Σιλιστάρ" και "Τερές", παρουσίασε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ενέργειας της Βουλγαρίας Ντέλιαν Ντόμπρεφ σε εκπροσώπους της νορβηγικής εταιρείας Statoil.

Ο κ. Ντόμπρεφ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Novinite", συναντήθηκε με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Statoil αρμόδιο για θέματα φυσικού αερίου Rune Bjørnson και τον ανώτερο σύμβουλο σε διοικητικά θέματα διαχείρισης της εταιρείας Tony Doré.

Η συνάντηση έγινε, στη διάρκεια του International Petroleum Week στο Λονδίνο, όπου ο κ. Ντόμπρεφ και ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Ζέκο Στάνκοφ πρόκειται να παρουσιάσουν τις ευκαιρίες για δραστηριότητες εξερεύνησης στα δύο "οικόπεδα" της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος GERB.

Ο κ. Ντόμπρεφ κατέστησε σαφές ότι το υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας ήταν έτοιμο να δημοσιεύσει την ανακοίνωση για την έναρξη των διαδικασιών των διαγωνισμών για την άδεια αναζήτησης και εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα δύο "οικόπεδα" στη Μαύρη Θάλασσα, στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δύο εβδομάδες.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Statoil ότι οι διαδικασίες των διαγωνισμών θα είναι διαφανείς και πρόσθεσε ότι η άδεια θα δοθεί για μια περίοδο πέντε ετών.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της νορβηγικής εταιρείας τόνισαν ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή και τις δραστηριότητες εξερεύνησης στο βουλγαρικό οικόπεδο "Han Asparuh" και στη Ρουμανία (στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας).

Ο κ. Bjørnson υπογράμμισε ότι θα εξετάσουν τις πληροφορίες προσεκτικά ούτως ώστε να αποκτήσουν την πλήρη εικόνα των ευκαιριών για τη συμμετοχή της εταιρείας στις επικείμενες διαγωνιστικές διαδικασίες.