Σε Χαμηλό 20ετίας η Ανακάλυψη Νέων Κοιτασμάτων Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Σε Χαμηλό 20ετίας η Ανακάλυψη Νέων Κοιτασμάτων Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
energia.gr
Τρι, 17 Φεβρουαρίου 2015 - 10:11
Η ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησε, για τέταρτο συνεχόμενο έτος, το 2014 στο χαμηλότερο επίπεδο των 20 τελευταίων ετών περίπου, καταδεικνύοντας ότι μελλοντικά η προσφορά ίσως να μην μπορεί να καλύψει την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης
Η ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησε, για τέταρτο συνεχόμενο έτος, το 2014 στο χαμηλότερο επίπεδο των 20 τελευταίων ετών περίπου, καταδεικνύοντας ότι μελλοντικά η προσφορά ίσως να μην μπορεί να καλύψει την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS, τα νέα κοιτάσματα διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1995.

Η επιβράδυνση στους ρυθμούς ανακάλυψης νέων κοιτασμάτων είναι περισσότερο εμφανής στο πετρέλαιο. Αυτό δείχνει ότι την επόμενη δεκαετία η παραγωγή shale oil στις ΗΠΑ, καθώς βεβαίως και η παραγωγών των χωρών  του ΟΠΕΚ, θα έχει μεγαλύτερη σημασία στην κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης.

Όπως εκτιμά η IHS, η ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου διαμορφώθηκε πέρυσι στα 16 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου. 

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από το 1950 που οι ποσότητες που ανακαλύπτονται, εμφανίζουν πτώση για τέσσερα συνεχόμενα έτη.