Μεγάλη αύξηση σημείωσαν τα αμερικανικά αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληξε στις 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο στατιστικός βραχίονας του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ
Μεγάλη αύξηση σημείωσαν τα αμερικανικά αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληξε στις 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα ο στατιστικός βραχίονας του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 7,7 εκατ. βαρέλια στα 425,6 εκατ. βαρέλια, υπερδιπλάσια σε σχέση με μέσες εκτιμήσεις για αύξηση των αποθεμάτων κατά 3,7 εκατ. βαρέλια.

Σημειώνεται ότι τα αποθέματα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή καταγραφής των στοιχείων της EIA τον Αύγουστο του 1982.

Τα αποθέματα πετρελαίου στο κέντρο διανομής Κούσινγκ στην Οκλαχόμα, αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια στα 46,3 εκατ. βαρέλια, υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου 1,5 έτους.

Τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 485.000 στα 243,1 εκατ. βαρέλια, υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαρτίου του 1990, αναφέρει η EIA στην εβδομαδιαία έκθεσή της.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα αποθέματα θα αυξηθούν κατά 500.000 βαρέλια.