Η ιταλική εταιρεία πετρελαίου και αερίου, Eni SpA, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις δαπάνες της και το διανεμόμενο μέρισμα, ενώ θα πωλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας, 8 δισ. ευρώ, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς αντιμετωπίζει τις αρνητικές συνέπειες από την πτώση των τιμών του πετρελαίου
Η ιταλική εταιρεία πετρελαίου και αερίου, Eni SpA, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις δαπάνες της και το διανεμόμενο μέρισμα, ενώ θα πωλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας, 8 δισ. ευρώ, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς αντιμετωπίζει τις αρνητικές συνέπειες από την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Το τετραετές σχέδιο για την περίοδο 2015-2018 προβλέπει πτώση 17% στις κεφαλαιακές δαπάνες σε σχέση με το προηγούμενο πλάνο.

Η Eni είπε πως θα καταβάλει μέρισμα ύψους 0,80 ευρώ ανά μετοχή φέτος, μειωμένο κατά 29% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Δεν υπήρξε αναφορά καταβολής του μερίσματος σε μετοχές, όπως αποφάσισαν να κάνουν αρκετές εταιρείες του κλάδου όπως για παράδειγμα η Royal Dutch Shell.

«Η πρόοδος της μερισματικής πολιτικής θα είναι αντίστοιχη με την ανάπτυξή μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Claudio Descalzi, παρουσιάζοντας το τετραετές πλάνο της εταιρείας.

Η Eni παραδοσιακά κατέβαλε από τα μεγαλύτερα μερίσματα στον κλάδο. 

Η εταιρεία προβλέπει ότι το Μπρεντ θα διαμορφωθεί στα 55 δολάρια ανά βαρέλι κατά μέσο όρο φέτος, ενώ αναμένει να αυξηθεί στα 70 δολάρια το 2016, στα 80 δολάρια το 2017 και στα 90 δολάρια το 2018.