Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 υποχώρησαν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω προβλέψεων για αύξηση της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ το 2015

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 υποχώρησαν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω προβλέψεων για αύξηση της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ το 2015.

Σύμφωνα με τον ΙΕΑ, η παραγωγή στις ΗΠΑ θα αυξηθεί φέτος κατά 750.000 βαρέλια στα 12,56 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) διολίσθησε έως τα 43,57 δολάρια το βαρέλι, για να ανακάμψει αργότερα στα 44,23 δολάρια (-1,4% έναντι της Παρασκευής).

Την προηγούμενη εβδομάδα, σημείωσε απώλειες, για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, της τάξεως του 9,6%.

Το Μπρεντ υποχώρησε, σήμερα, Δευτέρα, κατά 0,9% στα 54,18 δολάρια/βαρέλι. Την περασμένη Παρασκευή είχε κλείσει χαμηλότερα κατά 4,2%.

Η πτώση των τιμών του αργού οφείλεται και στην άνοδο του δολαρίου.

«Η ενίσχυση του δολαρίου σημαίνει χαμηλότερες τιμές για τα εμπορεύματα και το πετρέλαιο υποχωρεί ξανά μετά την πρόσφατη άνοδο», σχολίασε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Midas International Asset Management, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 9,4 δισ. δολαρίων. 

«Η αμερικανική οικονομία είναι σε θετικό πρόσημο και πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν νωρίτερα από το αναμενόμενο, ενισχύοντας το δολάριο», προσέθεσε.