Σε χαμηλό έξι ετών διολίσθησε τη Δευτέρα η τιμή του αργού (WTI), καθώς οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στην αυξανόμενη προσφορά και την εκτόξευση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, αγνοώντας έκθεση του ΟΠΕΚ η οποία προβλέπει υποχώρηση της αμερικανικής παραγωγής μέχρι το τέλος του έτους
Σε χαμηλό έξι ετών διολίσθησε τη Δευτέρα η τιμή του αργού (WTI), καθώς οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στην αυξανόμενη προσφορά και την εκτόξευση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, αγνοώντας έκθεση του ΟΠΕΚ η οποία προβλέπει υποχώρηση της αμερικανικής παραγωγής μέχρι το τέλος του έτους.

Στη Νέα Υόρκη, το αργό παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 96 σεντς ή 2,1% στα 43,88 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερο κλείσιμο από τις 11 Μαρτίου 2009. 

Στο Λονδίνο, το Μπρεντ σημείωσε πτώση 2,3% στα 53,44 δολάρια το βαρέλι. Την περασμένο εβδομάδα κατέγραψε συνολικές απώλειες 8,5%.

Η αγορά περιμένει ότι η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) θα ανακοινώσει την Τετάρτη άλλη μία μεγάλη αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ, τα οποία ήδη κινούνται σε υψηλά πολλών ετών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο μεταξύ, ο ΟΠΕΚ στη μηνιαία έκθεση του για την αγορά, εκτιμά ότι η παραγωγή στις ΗΠΑ ενδεχομένως να αρχίσει να μειώνεται από το τέλος του έτους.