Η βουλγαρική εταιρεία Mizia απέκτησε το δικαίωμα αναζήτησης και εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα οικόπεδα 1-5 Devetaki, μπλοκ 1-7 Tarnak, μπλοκ 1-9 Mizia, και μπλοκ 1-10 Μπότεβο
Η βουλγαρική εταιρεία Mizia απέκτησε το δικαίωμα αναζήτησης και εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα οικόπεδα 1-5 Devetaki, μπλοκ 1-7 Tarnak, μπλοκ 1-9 Mizia, και μπλοκ 1-10 Μπότεβο.

Η εταιρεία έλαβε τη σχετική άδεια μετά την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης, με την οποία εγκρίθηκε η πρόταση για μεταφορά των δικαιωμάτων από τον σημερινό κάτοχο, την εταιρεία Moesia Oil and Gas, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Τα τέσσερα οικόπεδα προς εξερεύνηση, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, βρίσκονται στις περιοχές Λόβετς, Πλέβεν, Γκάμπροβο, Βράτσα και Μοντάνα.

Η δυνατότητα για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από μια άδεια που έχει χορηγηθεί για αναζήτηση και εξερεύνηση, προβλέπεται στο άρθρο 25, παρ. 1 του νόμου περί υπόγειων πόρων.

Η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμενούζκα Πέτκοβα θα υπογράψει τις πρόσθετες συμφωνίες στο πλαίσιο των συμβάσεων εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου που υπεγράφησαν τον Μάιο του 2013. Εξάλλου, σε ξεχωριστή απόφαση που υιοθέτησε η βουλγαρική απόφαση, εγκαινιάζονται οι διαδικασίες για την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης - για 15 έτη- σε τέσσερις παραλίες της Μαύρης Θάλασσας.

Οι παραχωρήσεις θα γίνουν με βάση τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και διεξήχθη από επιτροπή που διορίστηκε τον πρωθυπουργό, προστίθεται.