Υψηλά κέρδη σημείωσε το αμερικανικό αργό την Τετάρτη, σκαρφαλώνοντας πάνω από τα 49 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αστάθεια στην Υεμένη αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την προσφορά από τη Μέση Ανατολή
Υψηλά κέρδη σημείωσε το αμερικανικό αργό την Τετάρτη, σκαρφαλώνοντας πάνω από τα 49 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αστάθεια στην Υεμένη αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την προσφορά από τη Μέση Ανατολή.

Η ανησυχία για τη Μέση Ανατολή σε συνδυασμό με το πιο αδύναμο δολάριο αντιστάθμισαν τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν νωρίτερα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν για 11η διαδοχική εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού (WTI), παράδοσης Μαΐου, ενισχύθηκε κέρδισε κατά 3,6% στα 49,21 δολάρια/βαρέλι.

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τις δυνάμεις του σιιτικού κινήματος των Χούτι να σταματήσουν να προκαλούν αστάθεια στην Υεμένη. Δημοσιεύματα ορισμένων ΜΜΕ φέρουν τον πρόεδρο της Υεμένης να έχει εγκαταλείψει τη χώρα, καθώς κλιμακώνεται η βία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης, πάντως, διέψευσε αυτές τις αναφορές, διαβεβαιώνοντας ότι ο πρόεδρος Χάντι παραμένει στο Άντεν.

Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν για 11η διαδοχική εβδομάδα στις ΗΠΑ. Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 8,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου.