Η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία, δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος

Η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία, δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος βρέθηκε στις ΗΠΑ, το Σαββατοκύριακο, για να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των ομογενών για την 25η Μαρτίου

Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε και με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, η οποία είναι αρμόδια για τα ευρωπαϊκά θέματα.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του ΥΕΘΑ για τις δηλώσεις του υπουργού, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία».

Όπως σημείωσε, «στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government) agreement με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.Αυτό θα οδηγούσε και θα οδηγήσει πιθανόν, σε μια λύση η οποία δεν έχει να κάνει με τις οποιεσδήποτε πιέσεις δεχόμαστε από τους δανειστές μας. Είναι αντιληπτό, ότι αν προχωρήσουμε σε μια συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30, αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως «η απάντηση (σ.σ. της κυρίας Νούλαντ) είναι ότι θα το εξετάσουν, η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να δουν και αν τους ενδιαφέρει μία G to company agreement, δηλαδή συνεργασία με εταιρείες. Βεβαίως, οποιαδήποτε συνεργασία είναι αυτή και με οποιονδήποτε τρόπο, νομίζω ότι θα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών και προς το συμφέρον της ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής».