Στην πώληση περιουσιακών στοιχείων, ύψους 1 δισ. δολαρίων στη Νιγηρία, προχώρησε η Total, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την τόνωση των εσόδων της εν μέσω των ισχυρών πιέσεων που προκαλεί στον ισολογισμό της η πτώση των τιμών του πετρελαίου
Στην πώληση περιουσιακών στοιχείων, ύψους 1 δισ. δολαρίων στη Νιγηρία, προχώρησε η Total, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την τόνωση των εσόδων της εν μέσω των ισχυρών πιέσεων που προκαλεί στον ισολογισμό της η πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει το Φεβρουάριο ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός, στοχεύει να προχωρήσει σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους έως 5,5 δισ. ευρώ.

Η Total πώλησε μερίδια από επιχειρήσεις που βρίσκονται στη Νιγηρία, συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου της στην Oil Mining Lease 29, το οποίο παραχώρησε στη νιγηριανή εταιρεία Aiteo Eastern E&P έναντι 569 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, η εταιρεία πώλησε μετοχές σε επιχειρήσεις που δεν διαχειρίζεται η ίδια. Οι πωλήσεις υπάγονται σε ένα σχέδιο της νιγηριανής κυβέρνησης για την ανάπτυξη των εγχώριων πετρελαϊκών εταιρειών.