Ράλι σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών, με τους αναλυτές να αγνοούν την περαιτέρω άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, εστιάζοντας στη μικρή υποχώρηση της εγχώριας παραγωγής και στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη πτώση στα αποθέματα της βενζίνης
Ράλι σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών, με τους αναλυτές να αγνοούν την περαιτέρω άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, εστιάζοντας στη μικρή υποχώρηση της εγχώριας παραγωγής και στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη πτώση στα αποθέματα της βενζίνης.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού (WTI), παράδοσης Μαΐου, ενισχύθηκε κατά 2,49 δολάρια στα 50,09 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 3 Φεβρουαρίου.

Στο Λονδίνο, το Μπρεντ σημείωσε άνοδο 1,99 δολαρίων ή 3,6% στα 57,10 δολάρια το βαρέλι.

Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου, σκαρφαλώνοντας στα 471,4 εκατ. βαρέλια, υψηλότερο επίπεδο των 80 τελευταίων περίπου. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 3,5 εκατ. βαρέλια.

Στον αντίποδα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 4,3 στα 229,1 εκατ. βαρέλια, ενώ η αγορά προέβλεπε αύξηση κατά 1,25 εκατ. βαρέλια.

Τα στοιχεία της ΕΙΑ έδειξαν επίσης ότι η παραγωγή μειώθηκε κατά 36.000 βαρέλια στα 9,386 εκατ. βαρέλια/ημέρα. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί το πρώτο βήμα για τη σταδιακή υποχώρηση των αποθεμάτων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.