Τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν, τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πετρελαϊκή πλατφόρμα της Pemex, στον Κόλπο του Μεξικό

Τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν, τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πετρελαϊκή πλατφόρμα της Pemex, στον Κόλπο του Μεξικό.

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τεσσάρων εργαζόμενων εξαιτίας του δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα στην πλατφόρμα Abtakun Α-Permanente», ανέφερε η Pemex στον τελευταίο απολογισμό της που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η πλατφόρμα Abkatun Permanente βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας Καμπέτσε, στη χερσόνησο Γιουκατάν. Η εταιρεία επεσήμανε ότι 300 εργαζόμενοι στην πλατφόρμα απομακρύνθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά στο τμήμα αφυδάτωσης και άντλησης.

Οκτώ πυροσβεστικά πλοία έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στις 03:40 τοπική ώρα (12:40 ώρα Ελλάδας).