Αγορά Πετρελαίου: Ανοδικές Τάσεις Μετά την Αύξηση Τιμών από τη Σαουδική Αραβία

Αγορά Πετρελαίου: Ανοδικές Τάσεις Μετά την Αύξηση Τιμών από τη Σαουδική Αραβία
energia.gr
Δευ, 6 Απριλίου 2015 - 10:45
Ανοδικές τάσεις επικρατούν τη Δευτέρα στην αγορά πετρελαίου, με αφορμή και την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει τις τιμές πώλησης για το Μάιο

Ανοδικές τάσεις επικρατούν τη Δευτέρα στην αγορά πετρελαίου, με αφορμή και την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει τις τιμές πώλησης για το Μάιο.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI), ενισχύθηκε έως 1,34 στα 50,48 δολάρια το βαρέλι. Την περασμένη Πέμπτη (σ.σ. οι αγορές ήταν κλειστές την Παρασκευή), είχε υποχωρήσει κατά 95 σεντς.

Το Μπρεντ σημείωσε άνοδο έως 2,4% στα 56,25 δολάρια το βαρέλι. Την περασμένη Πέμπτη, είχε υποχωρήσει κατά 2,15 δολάρια.

Η Saudi Arabian Oil Co. ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η τιμή πώλησης της ποικιλίας Arab Light, το Μάιο, θα είναι κατά 60 σεντς χαμηλότερη από το μέσο όρο των χωρών του αραβικού Κόλπου.

Για τον Απρίλιο, το αντίστοιχο discount είναι 90 σεντς.

Εκτός της Σαουδικής Αραβίας, την πρόθεση της να αυξήσει τις τιμές για το Μάιο γνωστοποίησε και η ιρανική National Iranian Oil Co.

Νωρίτερα, φέτος, και οι δύο εταιρείες προσέφεραν υψηλότερα discounts στους πελάτες τους στην Ασία, προκειμένου να καταφέρουν να είναι ανταγωνιστικές, έναντι των εταιρειών από τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και τη Ρωσία.