Η Κίνα σχεδιάζει να αυξήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Αύγουστο, παρά τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο χώρα,
Η Κίνα σχεδιάζει να αυξήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Αύγουστο, παρά τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο χώρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters. μία μεγάλη κινεζική κρατική εταιρεία εμπορίας πετρελαίου έχει υπογράψει συμφωνία με την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Ιράν για αγορά μεγαλύτερων ποσοτήτων συμπυκνώματος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, ανακοινώθηκε η επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. 

Έτσι, αν υπάρξει μια περιεκτική συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο, θεωρείται πιθανό να υπάρξουν μεγαλύτερες εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου προς τον υπόλοιπο κόσμο.

Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αύξηση των ιρανικών εξαγωγών πιθανότατα δεν θα συμβεί πριν το 2016. 

«Μια τελική συμφωνία και πλήρης άρση των κυρώσεων εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια. Ακόμα και αν υπάρξει τελική συμφωνία, δεν αναμένουμε να υπάρξουν επιπτώσεις στην αγορά πριν το 2016», επισημαίνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.