Υψηλά κέρδη σημείωσε το αμερικανικό αργό (WTI) τη Μ. Τρίτη, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, κλείνοντας σε υψηλό έτους, καθώς οι επενδυτές περιμένουν ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα θα δείξουν υποχώρηση της παραγωγής στις ΗΠΑ
Υψηλά κέρδη σημείωσε το αμερικανικό αργό (WTI) τη Μ. Τρίτη, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, κλείνοντας σε υψηλό έτους, καθώς οι επενδυτές περιμένουν ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα θα δείξουν υποχώρηση της παραγωγής στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού, παράδοσης Μαΐου, ενισχύθηκε κατά 3,5% στα 53,98 δολάρια το βαρέλι, υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Δεκεμβρίου. Μόνο στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις το αργό καταγράφει κέρδη της τάξεως του 10% περίπου.

Στο Λονδίνο, το Μπρεντ σημείωσε άνοδο 1,7% στα 59,10 δολάρια το βαρέλι.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας θα δείξουν υποχώρηση της παραγωγής για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα. 

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα είχαν δείξει υποχώρηση της παραγωγής κατά 36.000 βαρέλια την ημέρα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου. Αυτή ήταν η πρώτη μείωση από τα μέσα Ιανουαρίου.