Μεγάλη Πτώση στις Τιμές του Πετρελαίου Μετά τα Στοιχεία για τα Αποθέματα στις ΗΠΑ

Μεγάλη Πτώση στις Τιμές του Πετρελαίου Μετά τα Στοιχεία για τα Αποθέματα στις ΗΠΑ
energia.gr
Πεμ, 9 Απριλίου 2015 - 07:44
Πτώση άνω του 6% σημείωσε τη M. Τετάρτη η τιμή του αμερικανικού αργού, διαγράφοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών από τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, στον απόηχο των στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τα αποθέματα στις ΗΠΑ
Πτώση άνω του 6% σημείωσε τη M. Τετάρτη η τιμή του αμερικανικού αργού, διαγράφοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών από τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, στον απόηχο των στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τα αποθέματα στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου, παράδοσης Μαΐου, υποχώρησε κατά 3,56 δολάρια ή 6,6% στα 50,42 δολάρια το βαρέλι.

Στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις είχε σημειώσει κέρδη 10% και τη Μ. Τρίτη είχε κλείσει σε υψηλό έτους. Από τις αρχές του έτους οι απώλειες ανέρχονται σε 5%.

Στο Λονδίνο, το Μπρεντ υποχώρησε κατά 3,55 δολάρια ή 6% στα 55,55 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο, που ήδη κινούνταν πτωτικά κατά το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής ημέρας διορθώνοντας μετά το διήμερο ράλι, διεύρυνε τις απώλειές του μετά την μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 10,9 εκατ. βαρέλια στα 482,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Απριλίου, ξεπερνώντας κατά 3,2 εκατ. βαρέλια τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν έντονες σημαντικές διακυμάνσεις τις τελευταίες εβδομάδες στον απόηχο των αναταραχών στην Υεμένη, των συζητήσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, της έντονης μεταβλητότητας στην αγορά συναλλάγματος και των ενδείξεων για ενίσχυση της ζήτησης για το «μαύρο χρυσό».