Σαουδική Αραβία: Προβλέψεις για Αύξηση της Παραγωγής στα 9,8 Εκατ. Βαρέλια/Ημέρα το 2015

Σαουδική Αραβία: Προβλέψεις για Αύξηση της Παραγωγής στα 9,8 Εκατ. Βαρέλια/Ημέρα το 2015
energia.gr
Πεμ, 9 Απριλίου 2015 - 09:30
Η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας θα αυξηθεί φέτος στα 9,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα, λόγω της υψηλότερης εγχώριας κατανάλωσης και εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού στις κυριότερες εξαγωγικές αγορές
Η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας θα αυξηθεί φέτος στα 9,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα, λόγω της υψηλότερης εγχώριας κατανάλωσης και εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού στις κυριότερες εξαγωγικές αγορές.

Αυτή η νεότερη πρόβλεψη της σαουδαραβικής τράπεζας Jadwa Bank για το ύψος της φετινής παραγωγής. Η προηγούμενη πρόβλεψη, τον περασμένο Ιανουάριο, έκανε λόγο για 9,6 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Στο πρώτο φετινό τρίμηνο, διαμορφώθηκε στα 9,7 εκατ. βαρέλια, χωρίς ουσιαστικές μεταβολές έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014.

Οι εξαγωγές εκτιμάται ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες στα 7 εκατ. βαρέλια/ημέρα περίπου.

Οι εξαγωγές προς την Κίνα και τις ΗΠΑ, που αποτελούσαν το 34% των συνολικών εξαγωγών στις αρχές του 2014, έχουν πλέον υποχωρήσει στο 26%.

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις προς τις ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει τον έντονο ανταγωνισμό από τον Καναδά, ενώ στην κινεζική αγορά από το Ιράκ, το Ιράν και τη Ρωσία.