Νέα αναφορά του κρατικού γερμανικού πρακτορείου Ειδήσεων, δείχνει ότι το Ισλαμικό κράτος έχει περιέλθει σε σημαντικές οικονομικές δυσκολίες λόγω απώλειας πετρελαιοπηγών
Νέα αναφορά του κρατικού γερμανικού πρακτορείου Ειδήσεων, δείχνει ότι το Ισλαμικό κράτος έχει περιέλθει σε σημαντικές οικονομικές δυσκολίες λόγω απώλειας πετρελαιοπηγών.

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Ειδήσεων της Γερμανίας, το Ισλαμικό κράτος έχει απολέσει τρεις σημαντικές περιοχές με πετρέλαιο στο Ιράκ. Σαν αποτέλεσμα το Ισλαμικό κράτος έχει χάσει όχι μόνο τη σημαντικότερη πηγή εσόδων του, αλλά αντιμετωπίζει και προβλήματα εφοδιασμού.

Αιτία για τις εδαφικές απώλειες του Ισλαμικού κράτους είναι η προέλαση της κουρδικού ένοπλης οργάνωσης Peshmerga στο βορά καθώς και των ιρακινών δυνάμεων στην περιοχή Τικρίτ. Ειδικά στην περιοχή βοριανατολικά του Τικρίτ το Ισλαμικό κράτος έβαλε φωτιά σε δύο εργοτάξια άντλησης πετρελαίου πριν την αποχώρησή του.

Η αναφορά συντάχθηκε από το πρακτορείο για λογαριασμό της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τμήματά της μεταδίδονται σήμερα από τη Sueddeutsche Zeitung.

(euro2day.gr, 09/04/2015)