Πιλοτικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ θα εξετάσει κατά πόσον οι ΑΠΕ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς σε μάχες ή ανθρωπιστικές αποστολές. Το πρόγραμμα θα εκτελεστεί στην Ουγγαρία φέτος το καλοκαίρι, ενώ όπως δήλωσε στο Bloomberg, η υπεύθυνη του προγράμματος Susanne Michaelis, «οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στο στρατόπεδο ενώ θα χρησιμοποιηθούν ανεμογεννήτριες, ηλιακοί συλλέκτες, ηλιακοί φορτιστές μπαταριών, αυτόνομα δίκτυα ηλεκτροδότησης και σκηνές»

Πιλοτικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ θα εξετάσει κατά πόσον οι ΑΠΕ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς σε μάχες ή ανθρωπιστικές αποστολές.

Το πρόγραμμα θα εκτελεστεί στην Ουγγαρία φέτος το καλοκαίρι, ενώ όπως δήλωσε στο Bloomberg, η υπεύθυνη του προγράμματος Susanne Michaelis, «οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στο στρατόπεδο ενώ θα χρησιμοποιηθούν ανεμογεννήτριες, ηλιακοί συλλέκτες, ηλιακοί φορτιστές μπαταριών, αυτόνομα δίκτυα ηλεκτροδότησης και σκηνές».

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών θα εφαρμοστούν σενάρια πολέμου, στα οποία οι στρατιώτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν επιτυχώςέκτακτες καταστάσεις όπως διακοπές ηλεκτροδότησης, πλημμυρισμένους δρόμους, μολύνσεις υδάτων,νοθεύσεις καυσίμων κ.ά.

Ας σημειωθεί ότι ήδη, από το 2010, το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει παρουσιάσει τα πρώτα υβριδικά σκάφη με την ονομασία UKK Makin island, τα οποία με τη χρήση ηλεκτρισμού αναπτύσσουν ταχύτητα 10 κόμβων. Παράλληλα, διεξάγει δοκιμές και με καύσιμα προερχόμενα από φύκια. Επίσης, η αμερικανική Αεροπορία στοχεύει να μετατρέψει όλο τον στόλο της έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα και πειραματίζεται στη χρήση μιγμάτων καυσίμων που προέρχονται 50% από παραδοσιακά καύσιμα και 50% από καύσιμα φυτικής προέλευσης.