«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες Porsche και Piech για τον έλεγχο της Volkswagen. Αφορμή τις σύγκρουσης ήταν δηλώσεις του Προέδρου του ομίλου της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου, Ferdinand Piech, εγγονού του εφευρέτη του περίφημου «σκαραβαίου», εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου, Martin Winterkorn, σε συνέντευξη στο Spiegel

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες Porsche και Piech για τον έλεγχο της Volkswagen. Αφορμή τις σύγκρουσης ήταν δηλώσεις του Προέδρου του ομίλου της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου, Ferdinand Piech, εγγονού του εφευρέτη του περίφημου «σκαραβαίου», εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου, Martin Winterkorn, σε συνέντευξη στο Spiegel.

Ωστόσο, ο ξάδερφός του Προέδρου του ομίλου, Wolfgang Porsche, και πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας που ελέγχει 50,7% της Volkswagen, έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από τον Piech.

Ας σημειωθεί ότι και παλαιότερα ο Ferdinand Piech είχε επιτεθεί σε προκατόχους του Winterkorn – και ειδικότερα στους Bernd Pischetsrieder και Wendelin Wiedeking – των οποίων και πέτυχε την απομάκρυνση.

Ωστόσο, ο Martin Winterkorn, ο οποίος μέχρι πρόσφατα απέλαβε τις εμπιστοσύνης του Piech – έχει ως «ατού» το ότι επί των ημερών του η Volkswagen έχει καταφέρει να εκτοπίσει από την κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως την ιαπωνική ανταγωνίστρια Toyota.