Άνοδο της τάξεως του 21% σημείωσε η τιμή του Μπρεντ και 24% του αμερικανικού αργού τον Απρίλιο, καθώς οι ενδείξεις μείωσης της αμερικανικής παραγωγής στηρίζουν τις εκτιμήσεις για σταδιακή μείωση της υπερπροσφοράς πετρελαίου στις αγορές

Άνοδο της τάξεως του 21% σημείωσε η τιμή του Μπρεντ και 24% του αμερικανικού αργού τον Απρίλιο, καθώς οι ενδείξεις μείωσης της αμερικανικής παραγωγής στηρίζουν τις εκτιμήσεις για σταδιακή μείωση της υπερπροσφοράς πετρελαίου στις αγορές.

Σημειώνεται ότι από το χαμηλό εξαετίας (45,19 δολάρια/βαρέλι) που σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, η τιμή του Μπρεντ έχει ενισχυθεί περισσότερο από 40%.

Σήμερα, Δευτέρα, οι τιμές είναι σε πτωτική τροχιά, με αφορμή τα στοιχεία για μείωση της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Κίνα τον Απρίλιο, αλλά και την αύξηση της προσφοράς από τις χώρες του ΟΠΕΚ.

Σύμφωνα με το Reuters, η προσφορά πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ αυξήθηκε κατά 0,2% τον Απρίλιο, στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών.

Η τιμή του Μπρεντ, στο συμβόλαιο Ιουνίου, υποχώρησε κατά 11 σεντς στα 66,35 δολάρια. Στις 30 Απριλίου, είχε σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο για φέτος (66,93 δολάρια).

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 7 σεντς στα 59,08 δολάρια. Την περασμένη Παρασκευή, 1 Μαΐου, είχε ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο για το 2015 (59,90 δολ.).