«Κανένας δεν μπορεί να καθορίσει την τιμή του πετρελαίου-εξαρτάται από τον Αλλάχ» , τόνισε μιλώντας στο CNBC ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας. Η δήλωση του Αλί Αλ Ναΐμι έρχεται εν μέσω έντονης εικοτολογίας και κερδοσκοπικών αναφορών για το πόσο καιρό η χώρα του προτίθεται να συνεχίσει να παραμένει αδρανής στη συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου ή, αντίθετα, θα μειώσει την παραγωγή, στηρίζοντας, έτσι, τις τιμές

«Κανένας δεν μπορεί να καθορίσει την τιμή του πετρελαίου-εξαρτάται από τον Αλλάχ» , τόνισε μιλώντας στο CNBC ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας. Η δήλωση του Αλί Αλ Ναΐμι έρχεται εν μέσω έντονης εικοτολογίας και κερδοσκοπικών αναφορών για το πόσο καιρό η χώρα του προτίθεται να συνεχίσει να παραμένει αδρανής στη συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου ή, αντίθετα, θα μειώσει την παραγωγή, στηρίζοντας, έτσι, τις τιμές.

Όπως τόνισε ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου, δεν ανησυχεί καθόλου για την προοπτική να επανέλθει στην αγορά το ιρανικό αργό εάν αρθούν οι κυρώσεις στο Ιράν στο πλαίσιο μιας διεθνούς συμφωνίας για τα πυρηνικά. Ας σημειωθεί ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές.