Κοινοπραξία στους Κλάδους Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Συστήνουν η Wood Mackenzie και η Γαλλική CGG

Κοινοπραξία στους Κλάδους Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Συστήνουν η Wood Mackenzie και η Γαλλική CGG
energia.gr
Τετ, 6 Μαΐου 2015 - 09:25
Ενέκρινε η Κομισιόν τη σύσταση κοινοπραξίας ανάμεσα στη γαλλική Compagnie Generale de Geophysique (CGG) και τη Wood Mackenzie στον τομέα της έρευνας πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Δευτέρα

Ενέκρινε η Κομισιόν τη σύσταση κοινοπραξίας ανάμεσα στη γαλλική Compagnie Generale de Geophysique ( CGG) και τη Wood Mackenzie στον τομέα της έρευνας πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η CGG κατασκευάζει γεωφυσικό εξοπλισμό και παρέχει υπηρεσίες στον τομέα της γεωεπιστήμης σε πελάτες πρωτίστως στον κλάδο των ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ η Wood Mackenzie παρέχει δεδομένα και πληροφορίες σε θέματα αγοράς σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις αγορές πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα, μεταλλευμάτων και παραγωγής ηλεκτρισμού.

Η Επιτροπή έδωσε την έγκρισή της κατ’ εφαρμογήν του Ευρωπαϊκού Κανονισμού περί Συγχωνεύσεων. Η υπό σύστασιν κοινοπραξία θα έχει ως αντικείμενο την πώληση και ανάπτυξη software για την εκτίμηση της πιθανής αξίας μη αξιοποιημένων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Κομισιόν υπογραμμίζει ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν αναμένεται να εγείρει ζητήματα ανταγωνισμού, καθώς θεωρεί μετριασμένη τη συνδυαστική θέση της αγοράς για την κοινοπραξία που θα προκύψει.