ΗΠΑ: Γεωτρήσεις στο «Ρελαντί» για Επιβράδυνση της Παραγωγής Πετρελαίου και της Κατρακύλας των Τιμών

ΗΠΑ: Γεωτρήσεις στο «Ρελαντί» για Επιβράδυνση της Παραγωγής Πετρελαίου και της Κατρακύλας των Τιμών
energia.gr
Τρι, 12 Μαΐου 2015 - 07:37
Η μείωση που καταγράφεται τελευταία στην άντληση πετρελαίου στις ΗΠΑ, επιβραδύνθηκε αυτή την εβδομάδα, όπως έδειξαν οι σχετικές μετρήσεις την Παρασκευή, γεγονός που υποδηλώνει πως ο «παροπλισμός» των γεωτρήσεων μπορεί να πλησιάζει στο τέλος του, καθώς οι τιμές ανακάμπτουν μετά από την πτώση 60 τοις εκατό, που σημείωσαν από τον Ιούνιο μέχρι τον Μάρτιο

Η μείωση που καταγράφεται τελευταία στην άντληση πετρελαίου στις ΗΠΑ, επιβραδύνθηκε αυτή την εβδομάδα, όπως έδειξαν οι σχετικές μετρήσεις την Παρασκευή, γεγονός που υποδηλώνει πως ο «παροπλισμός» των γεωτρήσεων μπορεί να πλησιάζει στο τέλος του, καθώς οι τιμές ανακάμπτουν μετά από την πτώση 60 τοις εκατό, που σημείωσαν από τον Ιούνιο μέχρι τον Μάρτιο.

Ο αριθμός των εξέδρων γεωτρήσεων πετρελαίου μειώθηκε κατά 11 αυτή την εβδομάδα αφήνοντας ενεργές 668 εξέδρες, σημειώνοντας δηλαδή τη μικρότερη πτώση από τις αρχές Απριλίου.

Με τις μειώσεις, που εξακολουθούν να υφίσταται στις εξέδρες; άντλησης πετρελαίου και αυτή την εβδομάδα, ο αριθμός των ενεργών γεωτρήσεων, πέφτει σταθερά εδώ και 22 εβδομάδες στη σειρά σημειώνοντας ρεκόρ, που σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes μας πηγαίνει πίσω στο 1987.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου στις ΗΠΑ, κορυφώθηκε σε 1.609 τον Οκτώβριο, οι παραγωγοί αντέδρασαν γρήγορα στην απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου από το καλοκαίρι με την περικοπή των δαπανών, την κατάργηση θέσεων εργασίας και βάζοντας στο ρελαντί περισσότερες από τις μισές εξέδρες της χώρας.

Στις ΗΠΑ η καταμέτρηση των εξέδρων ωστόσο, πλησιάζει σε ένα σταθερό επίπεδο που όπως λένε οι ειδικοί συμβάλει στην ενίσχυση των τιμών και στην ποιότητα της παραγωγής, και θα ενισχύσει τελικά τις πετρελαϊκές εταιρείες μέσα στους επόμενους μήνες. Αρκετές αντλίες πετρελαίου αυτή την εβδομάδα, θα αυξήσουν όπως ανακοινώθηκε από μεγάλες εταιρίες, την παραγωγή του τρέχοντος έτους, εάν οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Η τιμή του αργού στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα αναρριχήθηκε σε πάνω από 62 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο του τρέχοντος έτους, με τη βοήθεια ενός αδύναμου δολαρίου, το οποίο διευκολύνει και το πλεόνασμα προσφοράς. Θα αρχίσει λοιπόν να μειώνεται η παραγωγή πετρελαίου. Αυτό σημαίνει ένα 48 τοις εκατό ανάκαμψη.

Μετά την σταθερή ως επί τω πλείστον άνοδο από το 2009, η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ έχει φτάσει στα σχεδόν 9.400.000 βαρέλια την ημέρα από τις αρχές Μαρτίου, στα υψηλότερα δηλαδή επίπεδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.