Wood Mackenzie: Με Τιμές Άνω των 77 Δολ. το Βαρέλι Κερδοφόρες οι Φετινές Δραστηριότητες των Πετρελαϊκών

Wood Mackenzie: Με Τιμές Άνω των 77 Δολ. το Βαρέλι Κερδοφόρες οι Φετινές Δραστηριότητες των Πετρελαϊκών
energia.gr
Τρι, 12 Μαΐου 2015 - 09:16
Μία τιμή στα 77 δολ. το βαρέλι απαιτείται για το πετρέλαιο Brent ώστε να είναι ισοσκελισμένες οι ταμειακές ροές των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών το 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση της Wood Mackenzie στις 8 Μαΐου. Η μεγάλη ερευνητική και συμβουλευτική εταιρεία δήλωσε ότι οι πολυεθνικές του πετρελαίου είδαν τα καθαρά τους χρέη να αυξάνονται σε επίπεδο τριμήνου λόγω της μείωσης στις τιμές του πετρελαίου από το καλοκαίρι του 2014

Μία τιμή στα 77 δολ. το βαρέλι απαιτείται για το πετρέλαιο Brent ώστε να είναι ισοσκελισμένες οι ταμειακές ροές των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών το 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση της Wood Mackenzie στις 8 Μαΐου.

Η μεγάλη ερευνητική και συμβουλευτική εταιρεία δήλωσε ότι οι πολυεθνικές του πετρελαίου είδαν τα καθαρά τους χρέη να αυξάνονται σε επίπεδο τριμήνου λόγω της μείωσης στις τιμές του πετρελαίου από το καλοκαίρι του 2014.

Η πτώση των τιμών, κατά 60%, από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, οδήγησε πολλές πετρελαϊκές να ανακοινώσουν μεγάλης κλίμακας ζημίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Κάποιες από τις μεγάλες εταιρείες που ανέφεραν οικονομικές ζημίες στα αποτελέσματα α’ τριμήνου του 2015 λόγω πτώσης των πετρελαϊκών τιμών είναι οι αμερικανικές ExxonMobil και Chevron, η ολλανδοβρετανική Royal Dutch Shell και η βρετανική BP, η γαλλική Total, η νορβηγική Statoil, η ιταλική Eni, αλλά και ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom.

Σύμφωνα με την Wood Mackenzie, οι περισσότερες πετρελαϊκές εταιρείες κατάφεραν να περικόψουν τα κόστη τους, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να προβούν σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις.

«Πιστεύουμε ότι περαιτέρω περικοπές σε όλο τον κλάδο είναι πιθανές όσο προχωράει η χρονιά», αναφέρει η διεθνής εταιρεία ερευνών.

Ωστόσο, η Wood Mackenzie προειδοποιεί ότι «ο ρυθμός ανάπτυξης της παραγωγής αναμένεται να επιβραδυνθεί κατά τη διάρκεια του 2015 λόγω της επίδρασης των χαμηλών τιμών πετρελαίου».