Κεφάλαια 80 Δις Δολαρίων Θα Δαπανήσει η Saudi Aramco σε Διεθνείς Επενδύσεις και Εξαγορές την Επόμενη Πενταετία

Κεφάλαια 80 Δις Δολαρίων Θα Δαπανήσει η Saudi Aramco σε Διεθνείς Επενδύσεις και Εξαγορές την Επόμενη Πενταετία
energia.gr
Τρι, 12 Μαΐου 2015 - 10:09
Η μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγών πετρελαίου στον κόσμο, Saudi Aramco, σχεδιάζει να δαπανήσει μέσα στην επόμενη πενταετία ποσό ύψους 70-80 δισ. δολαρίων στις διεθνείς αγορές, προκειμένου να προχωρήσει σε επενδύσεις και εξαγορές

Η μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγών πετρελαίου στον κόσμο, Saudi Aramco, σχεδιάζει να δαπανήσει μέσα στην επόμενη πενταετία ποσό ύψους 70-80 δισ. δολαρίων στις διεθνείς αγορές, προκειμένου να προχωρήσει σε επενδύσεις και εξαγορές, όπως είπαν πηγές της εταιρείας στο Bloomberg.

Οι δαπάνες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της σαουδαραβικής κρατικής εταιρείας, ύψους 150 δισ. δολαρίων, έως το 2019.

Η Saudi Aramco θα επικεντρώσει την προσοχή της στην Ασία, κυρίως την Κίνα και την Κορέα, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές. 

Η εταιρεία επεκτείνεται στους κλάδους διύλισης και πετροχημικών και στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της στην ασιατική αγορά, στο πλαίσιο του στόχου της να γίνει η μεγαλύτερη, παγκοσμίως, εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και χημικών έως το τέλος της δεκαετίας.

Πέρυσι, εξαγόρασε έναντι 2 δισ. δολαρίων την τρίτη μεγαλύτερη διύλισης πετρελαίου στη Ν.Κορέα, S-Oil Corp.

Η Saudi Aramco έχει κοινοπραξίες στην Κίνα, διατηρεί μερίδια σε διυλιστήρια σε Ν.Κορέα, Ιαπωνία και ΗΠΑ, ενώ πωλεί τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο.