Πτωτικές τάσεις επικρατούν στην αγορά πετρελαίου την Πέμπτη, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η προσφορά εξακολουθεί να είναι αυξημένη, συγκρατώντας την περαιτέρω άνοδο των τιμών

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στην αγορά πετρελαίου την Πέμπτη, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η προσφορά εξακολουθεί να είναι αυξημένη, συγκρατώντας την άνοδο των τιμών πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η τιμή του αργού (WTI), στο συμβόλαιο Ιουνίου, υποχώρησε έως 68 σεντς στα 59,82 δολάρια. Χθες, Τετάρτη, υποχώρησε κατά 25 σεντς στα 60,50 δολάρια/βαρέλι.

Από την αρχή του έτους, καταγράφει κέρδη της τάξεως του 13%.

Η ανάκαμψη της τιμής του αργού βρίσκει «ταβάνι» στην περιοχή των 60 δολαρίων, καθώς η άνοδος των τιμών εντείνει την αύξηση της προσφοράς. 

Μολονότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ είναι κατά 100 εκατ. βαρέλια περισσότερα πάνω από το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας για αυτή την περίοδο του έτους, οι εταιρείες συνεχίζουν να αντλούν πετρέλαιο με ρυθμούς - ρεκόρ.

Η τιμή του Μπρεντ, στο συμβόλαιο Ιουνίου που λήγει σήμερα, υποχώρησε σήμερα έως 0,4% στα 66,53 δολάρια/βαρέλι. Στο συμβόλαιο Ιουλίου, η τιμή σημείωσε πτώση κατά 19 σεντς στα 67,08 δολάρια.